Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal ’t Musje is een voorschool waar kinderen vanaf 2 ½ tot 4 jaar welkom zijn en valt onder stichting MOOI. Ouders kunnen hun kinderen online inschrijven op www.stichtingmooi.nl/voorscholen. Om de kinderen goed te stimuleren in hun (taal)ontwikkeling werken zij samen met basisschool de Ontmoeting. De basisschool en de peuterspeelzaal werken met hetzelfde Voorschoolprogramma Ko Totaal. Peuterspeelzaal ’t Musje heeft twee groepen en ieder kind komt twee ochtenden en twee middagen spelen. U kunt uw voorkeur aangeven voor groep A of groep B.

Openingstijden Voorschoolpeuterspeelzaal

Groep A:Groep B:
Maandag08.30-11.3012.30-14.30
Dinsdag12.30-14.3008.30-11.30
Donderdag08.30-11.3012.30-14.30
Vrijdag12.30-14.3008.30-11.30

Doelstelling van het peuterspeelzaalwerk van stichting Mooi luidt: “In een vroeg stadium de (taal)ontwikkeling van de kinderen stimuleren door deskundige leiding in een uitdagende speelleeromgeving en de ouders betrekken bij de ontwikkeling van hun kind”.

Wat betreft de ouderbijdrage is deze voor ouders die in het bezit zijn van een ooievaarspas gratis en anders is het €20 per maand voor 4 dagdelen per week.

De peuterspeelzaal en de groepen 1 en 2 gebruiken beide hetzelfde observatie instrument “Kijk ”, dat is afge-stemd op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Het voordeel is dat hierdoor een doorgaande lijn ontstaat van 2 ½ t/m 6 jaar.

Om uw kind de best mogelijke begeleiding te bieden werken de peuterspeelzaal en de basisschool op meerdere vlakken samen. Er wordt samengewerkt met de intern begeleider van de basisschool indien er zorgen zijn rondom de ontwikkeling van een peuter. Ouderbetrokkenheid is een belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van de peuter. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze peuterspeelzalen op het gebied van ouderbetrokkenheid samenwerken met de basisschool. Voor de rest is het in het belang van uw kind om uw kind op dezelfde basisschool te plaatsten, waarmee de peuterspeelzaal samenwerkt.

Vanaf 2 jaar kunnen peuters met hun ouder deelnemen aan Samenspel/samentaal. Het doel van Samenspel is dat kinderen leren spelen met andere kinderen. Daarnaast dient samenspel er ook voor dat ouders met hun kinderen leren spelen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er alleen Nederlands gesproken, waardoor er spelenderwijs ook aandacht wordt geschonken aan de Nederlandse taal. Het voordeel is dat kinderen ook zelfstandiger worden. Deze bijeenkomsten worden wekelijks gehouden op woensdagochtend van 09:00 tot 11:00 uur in het lokaal van peuterspeelzaal ’t Musje.